Welke kraamkadootjes zijn leuk om te geven?

Als er een newborn in je familie/vrienden/kennissen kring is hoort daar natuurlijk een kadootje bij.
Toen ik was bevallen kreeg ik de vraag van mensen om mij heen wat ik graag wilde hebben. Ehm…lastig vond ik dat. Ik had al zoveel gekregen op mijn babyshower en daarnaast had ik zelf de rest van de uitzet bij elkaar geshopt.
Daarbij durfde ik de duurdere dingetjes ook niet goed te vragen aan de mensen om mij heen. Dus ik liet mij verrassen en zei dat ze zelf mochten kijken of een kadobon mochten geven.

Zelf kocht en koop ik ook zo nu en dan een kraamkadootje als er weer een newborn is. Blijft altijd superleuk om te gaan shoppen voor een kleintje. Regelmatig hoor ik mezelf dan ‘ohhhw’, ‘ahwww’ en dat soort kreetjes slaan. Vaak twijfel ik ook voordat ik het koop en vraag mezelf dan af of de ouders dat wel echt leuk zullen vinden, het wel gaan gebruiken, het niet suf is en of het niet bijvoorbeeld dubbel krijgen. Herken je dit?

Om dit een beetje te ondervangen heb ik met mezelf afgesproken dat ik het liefst iets koop dat praktisch is, origineel of iets waarvan ik denk dat de ouders daar niet snel aan zullen denken. Vaak koop ik ook een kadootje voor de moeder. Zij heeft tenslotte het zware werk verricht en mag best een beetje in de watten gelegd worden.

Nou nu naar de ‘shoplist’ 😉
Ik heb zoveel mogelijk kadootjes opgeschreven zodat je natuurlijk kunt kiezen maar er mogelijk ook inspiratie uit kunt halen. En om het overzicht te bewaren heb ik het een beetje gecategoriseerd.

Komt ‘ie:
1. Een gepersonaliseerd kado; wat is er nu leuker dan iets te krijgen dat speciaal gemaakt is voor jouw kindje waar zijn/haar naam op staat.
*Slabbetje
*Baddoek / badcape
*Lengtemeter
*Romper
*Koffertje
*Speelgoedkist
*Speentje
*Bordje
*Boekjes
*Kussentje
*Dekentje
*Sierraad

2. Een praktisch kado; iedereen weet dat babyspullen aardig in de kosten kunnen oplopen. Ik denk dat iedere kersverse ouder blij is met een praktisch kado.
*Luiers
*Verzorgingsspullen (zwitsal pakketje)
*Aankleedkussenhoezen
*Hydrofieldoekjes
*Voorraad spenen
*Een lekker zacht dekentje
*Kleding (variërend van maat 50-68)
*Sloffen / schoenen
*Moepsy
*Badjas
*Mijlpaal kaartjes

3. Een educatief kado; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
*Boekjes
*Cd

4. Om te spelen; hartstikke leuk om iets te geven waar de kleine zelf iets aan heeft.
*Bijtring
*Rammelaar
*Speendoekje (ook verkrijgbaar bij Moepsy)
*Label/knuffeldoekje (ook verkrijgbaar bij Moepsy)
*Speelkleed / babygym
*Muziekdoosje
*Muziekmobiel (voor in de box of de kinderwagen)
*Stoffen bal

5. Voor later; vele mensen geven een leuk kraamkado waar ouders direct iets aan hebben. Het is natuurlijk ook leuk om iets te geven waar ouders/het kindje op een later moment iets aan hebben.
*Tandendoosje
*Mooi foto album
*(Houten) puzzel / vloerpuzzel
*Badspeelgoed
*Blokken
*Haarspeldjes (voor meisjes)
*Kinderservies
*Spaarpot

Het is een aardig lijstje geworden maar hier kun je vast mee uit de voeten.
Veel plezier met het geven ervan!