luier baby verschonen onderweg

Baby onderweg verschonen tijdens een dagje uit

Heel gezellig een dagje uit met je kleine maar dat vergt ook enige voorbereiding, zeker als ze nog in de luiers zitten. Je moet namelijk ook onderweg je baby verschonen. Dat betekent meestal dat je voldoende voeding mee moet nemen, genoeg kleding, luiers, speelgoed en ook rekening moet houden met eventuele slaapjes (lievelingsdekentje mee).

Baby verschonen onderweg

Een van de ‘lastigere’ dingen van onderweg zijn vond en vind ik het verschonen. Ben je in een lunchroom, dan heb je meestal wel toiletten en verschoonplekken. Maar ben je aan de wandel in het bos dan wordt het al een stuk lastiger. Uiteraard poept of plast de kleine zijn/haar/hen luier vol op de meest ongunstigste plekken.

Hoe dan ook, zelfs als er wel verschoonplekken voorhanden zijn, is het ook maar de vraag of ik mijn kleine daar wil verschonen. Ik vind het niet altijd even schoon…en daar wringt het een beetje voor me.

Lang leve de kinderwagen! Hoe vaak ik daar de kleine al wel niet in verschoond heb. Het is schoon en vooral ‘eigen’.In het begin moest ik er even aan wennen omdat het wel krap is maar ondertussen ben ik er heel bedreven in geworden.

Mijn tips voor onderweg verschonen

Zo doe ik dit…Ik neem vaak twee luiertassen mee: een iets grotere waar zo’n beetje van alles in zit, variërend van speelgoed tot kleding en voldoende voorraad van alles. Daarnaast heb ik een kleine luiertas waarin ik spullen bewaar waar ik snel bij wil kunnen.

Moepsy baby verschonen

Handig om bij de hand te hebben (zeker voor een ongeduldige baby) vind ik:

  • 2 Luiers
  • Crème voor de billetjes
  • Een pakje billendoekjes
  • Natte washandjes
  • Luierzakjes
  • Een baby verschoningsmatje of hydrofiel doekje
  • Een speeltje voor in het handje (geeft een beetje afleiding tegen het gedraai, gewiebel en de benen die in de lucht vliegen)

Ik was zelf in Portugal op vakantie en was de kleine aan het verschonen in de kinderwagen. Wat was ik blij dat ik een buggybeschermer in de kinderwagen had liggen. Je raadt het al…tijdens het verschonen was het nodig om nog even te plassen.

Dus of je nu kiest voor Moepsy of een ander baby verschoningsmatje, een waterdichte is wel echt aan te raden.