dagje weg luier en doorlekluier

Hoe voorkom je een doorlekluier?

Een doorlekluier, iedere ouder heeft hier weleens mee te maken gehad. Toen ik net moeder werd, was dat niet meteen iets waarin ik mij heb verdiept. Ik stond op standje overleven. Ik stond er geloof ik überhaupt niet eens bij stil dat een luier kon doorlekken. De eerste keer dat het me overkwam, of nou ja eigenlijk mijn zoon dan, had ik toch wel flink de balen erin want dat was vast het begin van het einde van mijn mooie nieuwe maxi cosi!

De eerste doorlekluier

Ik probeerde maar te bedenken dat het gelukkig ‘maar’ plas was en niet poep. Dus schoonmaken maar. Kostte me best wel wat tijd, tijd dat ik eigenlijk niet had want ik stond immers op standje overleven.
Zoals iedere nieuwe ouder googelde ik me suf. Wat kon ik ertegen doen. De eerste stap was inzien dat het bij jongetjes toch anders werkt, ja echt! Het piepertje moest ik dus goed naar beneden gericht houden bij het omdoen van de luier. En de randjes zaten er niet voor niets (ik dacht dat het een sierrand was), die moesten naar buiten toe wijzen.

De luier moet ook niet al te losjes zitten maar ook weer niet te strak. Dat vergt vaardigheid maar gelukkig heb je als kersverse ouder maanden de tijd om te oefenen.
Oh ja en niet geheel onbelangrijk…de luier moet natuurlijk wel op tijd verschoond worden want dat zit ook eens een keer vol ????.
Mijn ervaring? Tja…zelfs dan nog kun je een doorlekluier krijgen! Een kindje beweegt (gelukkig maar), de maat luier kan niet (meer) voldoende passend zijn, een van bovenstaande handelingen wordt toch een keertje vergeten of het gebeurt gewoon! Niet teveel over nadenken.

Waar je wel weer over na kunt denken is ‘wat kan IK als ouder doen ter preventie?’
Gelukkig is daar een oplossing voor! Deze is bedacht door Moepsy!
Moepsy?? Jazeker; een autostoelbeschermer. Gegarandeerd waterdicht & wasbaar. Biedt comfort, gemak en is praktisch. Bovendien ook nog leuk om de autostoel mee te pimpen! Scheelt weer tijd, schoonmaakwerk & ergernis.

Moepsy is te gebruiken in de autostoel/stoelverhoger maar kun je bv ook op het stoeltje aan de eettafel zetten.
Heb je als ouder behoefte aan een customized product? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Wij van Moepsy denken graag met je mee. We kunnen ook producten op maat maken, denk bijvoorbeeld aan een box kleed.

Stoelbeschermer geschikt bij elke doorlekluier

Direct naar de shop?

One comment on “Hoe voorkom je een doorlekluier?

Leave a comment