dagje weg 10 tips

10 x een dagje weg, gratis en voor niks, noppes, nada!

Wat is er nou leuker dan een dagje weg met je kind (Ná het alleen thuis zijn met de beentjes omhoog op de bank  ).
Nieuwe dingen zien en ontdekken; geweldig om dat samen te doen met je kind. In dit artikel noemen we de leukste en tevens gratis activiteiten voor jou en je kind! Vergeet je je Moepsy niet voor onderweg! #donotforget

De tips voor een dagje weg

De kinderboerderij.

De paarden borstelen, de geitjes voederen of even een kijkje nemen bij de biggetjes. Het kan allemaal op de kinderboerderij. Voor een ultiem dagje op de kinderboerderij loop je eerst een rondje samen met je kind.

Samen kijken, voelen, ruiken en laten ontdekken (natuurlijk blijf je wel in de buurt om mee te kijken, anders zit jouw dreumes straks op een geit óf andersom, kan natuurlijk ook 😉). Als kinderen alleen zijn, zijn ze het meest henzelf en ontdekken ze het meest. Dus laat ze los, maar kijk van een afstandje toe.

Voorleesochtend in de plaatselijke bibliotheek.

Er is in vrijwel elke gemeente een gratis voorleesochtend voor je kind en jou. Geniet samen van een mooi verhaal en zie hoe jouw koter betoverd wordt door de mooie verhalen.

Open dagen als dagje weg.

Hou de lokale krant goed in de gaten, vaak zijn er opendagen bij de politie, brandweer en bibliotheek voor de allerkleinsten. Hoe gaaf zou jouw kleintje het vinden om zelf een brandje te blussen of te zitten op zo’n grote politiemotor? Een dag waar bijna ieder kind van droomt.

Bloemen speurtocht.

Zoek wat bloemen op het internet en ga samen opzoek naar de bloemen met je kind. Zo leert hij/zij de bloemen herkennen en de naam.

Extra tip voor dit dagje weg: doe dit in het voorjaar (anders loop je voor Jan met de korte achternaam te zoeken), dan plant de gemeente vaak lentebloemen. Denk aan tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen. Kan jouw dreumes de bloemetjes vinden en benoemen? Perfect! Een leuke middag en wat geleerd.

Het strand.

Hartstikke goed voor de motoriek en ook nog eens leuk. Zandkastelen bouwen, zand happen, picknicken, de golven meepakken en gewoon zelf ook weer even kind zijn.

Het speelbos.

dagje weg
 

Vrijwel iedere gemeente heeft een speelbos. Heerlijk voor een dagje weg. Kinderen kunnen hier vrij spelen, ontdekken, klimmen, klauteren en lekker vies worden. Denk er wel aan om je kindje op teken te controleren bij thuiskomst. Teken komen veelal in het bos voor.

Vliegtuigen spotten.

Hartstikke leuk om te doen. Vooral met mooi weer is het gezellig om je kleedje mee te nemen en wat te snacken. Wie spot ‘m het eerst?

Bezoek een kerk.

Het is wellicht niet het eerste dat in je opkomt voor een dagje weg met je kleintje maar kerken hebben iets magisch. Bezoek eens een kerk met je kindje en bekijk de grote kerkklok.

Fietsen.

Tussendoor stop je regelmatig om even uit te rusten en wellicht spot je ook wat mooie vogels. Fietsen is goed voor de motoriek, ontspannend en goed voor het uithoudingsvermogen van je kindje.

Geocoaching.

Dit is wel voor de iets oudere kindjes onder ons. Kijk in de playstore van je smartphone en download de geocoaching-app. Je kunt dan samen op zoek gaan naar ‘schatten’. Dit is nog relatief onbekend, maar even erin verdiepen en je hebt wat leuk!