paasontbijt paaseieren versieren

Hoe overleef je het paasontbijt? 5 tips…Lees het hieronder.

Niet één, maar maar liefst twee vrije dagen, wiehoe! Pasen; de een gaat naar de kerk, de ander naar opa en oma en weer een ander slaapt lekker uit. Blijf jij nou een dagje thuis en wil je jouw koters betrekken bij het paasontbijt, dan is dit artikel perfect voor jou! Hier wat tips om jouw kind te laten helpen bij de versiering rondom het paasontbijt.

Tips voor het paasontbijt

1. Paastakken versieren. Heb jij al paastakken versierd met je kind? Denk even terug, hoe gaaf vond jouw koter het om samen de kerstboom te versieren? Supergaaf, dat dacht ik al. Koop wat paastakjes bij de plaatselijke supermarkt of bloemist en wat versiersels bij de Action of Hema. Versieren maar! Leuk en het staat nog eens super vrolijk in huis.

2. Echte paaseitjes maken. Paasochtend, het moment om flink uit te pakken met het ontbijt. Een ei hoort daar natuurlijk bij. Om het feestelijk te maken kunnen jullie de eitjes verven. Zorg er wel voor dat het ei goed gekookt is, rond de 8 á 10 minuten, stel dat het ei namelijk per ongeluk uit de handen van jouw kleine glipt hoef je in ieder geval niet meer het drapperige eigeel op te ruimen.

3. Eierhouder. Bij dat mooi versierde eitje of elk ander eitje hoort natuurlijk een mooie eierhouder. Heel simpel te maken van een oude wc-rol. Knip de wc-rol door twee. Plak er een vrolijk papiertje omheen. Teken er oogjes, een neusje en een mond op. Knip 2 (lange) hazenoortjes en plak die aan de binnenkant van de wc-rol. Tadaa! Jouw zelfgemaakte paashazen eierhouder.

4. Tafelkleed. Net als wij het zonde vinden om telkens de maxi-cosi te verschonen na een ongelukje en daarom de Moepsy gebruiken, is een tafelkleed een goede optie om een tafel schoon te houden. Wat je hiervoor nodig hebt, is een wit tafelkleed (te koop bij de lokale stoffenwinkel), zomerse kleurtjes stiften en veel fantasie. Leg het tafelkleed op de eettafel en laat jouw kind(jes) erop los kliederen.

Alléén op het kleed natuurlijk. Vraag ze om te tekenen waar zij aan denken als ze het woord “Pasen” horen. Achteraf kunnen jullie samen bespreken waarom ze ervoor hebben gekozen en dingen ter sprake brengen die zij misschien zijn vergeten. Want zeg nou zelf, we willen natuurlijk wel dat onze kids weten dat, volgens de bijbel, Jezus is opgestaan uit de dood tijdens Pasen en niet dat de paashaas is geboren tijdens Pasen .

5. Tot slot… Verstop paaseieren! Doe het niet zoals ik dat een keer heb gedaan..verstoppen op een open veld, erachter komen dat er toch een hoop ‘weg’ is en dan blijkt de schuldige toch niet je eigen kind maar een stel eksters die op de mooie glimmende papiertjes af kwamen! Voortaan verstop ik ze dus in de tuin of in huis. Liefst zo moeilijk mogelijk zodat ik tijd heb om de ontbijttafel af te ruimen 😛

Namens Moepsy wensen wij je alvast een fijn en vooral zonnig Pasen! Enne……… gun jezelf ook wat paasgemak met een Moepsy!

paasontbijt door de paashaas