kerstactiviteiten voor de ideale kerst met je kleuter

3 Gezellige kerstactiviteiten

Goed, nu de goedheiligman naar Spanje is vertrokken (of was het nu toch Turkije?) kunnen we uitpakken voor kerst…
Op 6 december hebben mijn kleuter en ik de kerstboom tevoorschijn gehaald. Een kerstboom voor mijn zoon en een kerstboom voor mij. Ieder een eigen boom want tja…smaken verschillen 😉.

Kerst en de kerstman

De eerste vraag was zo’n beetje of de Kerstman ook kadootjes komt brengen. Ik heb meteen maar eerlijk gezegd dat de kerstman niet bestaat en dat mama de kadootjes koopt. Een keer voor de gek houden vind ik wel genoeg.

Met de vakantie in aantocht en deze gezellige periode ben ik alvast aan het denken geslagen. Aan het bedenken welke activiteiten nu echt leuk zijn om te doen (met een vierjarige).

Activiteiten om te doen

1. Een gingerbread huisje maken. Nu zou ik het recept hieronder kunnen uitschrijven maar het gemak dient de mens. Daarom hierbij het recept voor jou.
Voor de gember kun je overigens prima gemberpoeder gebruiken en tarwebloem kun je ook vervangen door gewone bloem. Daarnaast zou je mallen kunnen kopen maar met een beetje handigheid knip je deze zelf. Hoe?

Knip uit stevig karton een voorkant, achterkant, twee zijkanten en twee plakken voor het dak. Leg de stukken karton op het deeg en snij met een mesje de vormen uit het deeg. Tot slot kun je glazuur gebruiken om de snoepjes mee te plakken (kant en klaar verkrijgbaar) maar royal icing voldoet evengoed. Royal icing geeft een hard en mooi vlak resultaat, glazuur blijft zachter en korreliger. Voor decoratiewerk dat lang mooi moet blijven is royal icing dus veel geschikter dan glazuur. Zelf geef ik dan ook de voorkeur aan royal icing.

2. Een kerststukje maken. Actief, creatief en gezellig om te doen. Wij maken hiervoor allereerst lekkere warme chocolademelk met slagroom 😉. Vervolgens gaan we aan de slag met oase en gaan we het decoreren. Je kunt de versieringen kant en klaar kopen maar je kunt ook het bos of park in gaan en daar allerlei frutseltjes verzamelen. Denk aan blaadjes, paddenstoelen, dennenappels of bijpassende takjes.

Je kunt ook zelf wat versieringen maken. Laat je kleuter een herfst tekening inkleuren, knip dat uit en plak het op een satéprikker. En misschien heb je nog wat kerstballen over. Zelf vind ik het ook leuk om er een kaars in te prikken. Mocht je nu tijd over hebben, dan maak je oma vast ook blij met een eigen gemaakt feestdagenstukje 😊.

3. Schaatsen! Het leukste vind ik het om ergens te schaatsen (met hulpstuk) waar er ook een kleine kerstmarkt is. Oké een kerstmarkt hoeft nu ook weer niet, ik bedoel hiermee dat er ook wat stalletjes staan waar je lekker kunt eten en waar een vuurkorf brandt.

kerstactiviteiten voor de ideale kerst met je kleuter

Natuurlijk zijn er nog tal van activiteiten die je kunt doen maar deze vind ik zelf echt de leukste.
Voor iedereen, hele fijne feestdagen gewenst! Onze volgende blog verschijnt in januari 2019 weer.

Wist je overigens al dat Moepsy nu ook verkrijgbaar is in Moepsy Easy Comfort?