vakantie

Vakantie en 22 onmisbare items voor je baby

Met je baby van zes maandjes oud op vakantie is best een uitdaging. De helft van onze auto was volgeladen met spullen voor de baby. Hoe bestaat het hè, zo’n klein hummeltje dat toch zoveel spullen nodig heeft.

Op vakantie met je baby

Iedere jaar word je steeds weer wat handiger en weet je steeds beter wat je wel en niet echt nodig hebt. Voor onze vakantie 2022 kwamen we dus goed beslagen ten ijs. Wat voor ons echt onmisbaar is op ons vakantieadres is een wasmachine (of in ieder geval gebruik kunnen maken van een wasservice). Op deze manier kun je de hoeveelheid aan spullen al halveren.

Waar we deze keer ook naar hebben gekeken van tevoren, is het weerbericht. Tijdens de vorige vakantie hadden we ook setjes voor de avond meegenomen voor als het wat frisser zou worden. Door het weerbericht te bekijken, konden we dit ook al halveren. Twee extra vestjes waren voldoende.

Achteraf zijn zelfs deze niet eens gebruikt, het was zo warm ’s avonds dat een rompertje voldoende was. En overdag konden we ook al wat shirtjes ‘besparen’ omdat zoonlief toch het liefst in zijn luier lag.

Vakantiebestemming

Het is ook wel handig om van tevoren te weten of je het water uit de kraan kunt drinken. Wij gingen naar Spanje. In principe kan het wel daar maar wij hebben dit niet gedaan. Wij hadden thermosflessen met water gevuld om de flesjes onderweg te maken.

Ook hadden we mineraalwater bij ons en een reiswaterkoker voor de zekerheid (met zo’n stekker voor in de auto). Eenmaal in Spanje haalden we onze baby waterkoker tevoorschijn die we ook nog bij ons hadden deden er mineraalwater in en brachten dit op temperatuur.

Echt een superhandig ding hoor (ook voor het dagelijks gebruik), deze houdt het water altijd op de juiste temperatuur en kan het eventueel ook nog koken. Je kan er alle kanten mee uit!

Volgend jaar is een dergelijke familie vakantie voor herhaling vatbaar maar dan kiezen we wel een andere bestemming. Misschien gaan we dan wel naar buurland Portugal. Dit schijnt ook een enorm kindvriendelijk land te zijn met een aangename temperatuur en mooi weer.

22 onmisbare items voor op je vakantie reizen met je baby

Hier komt onze lijst met 22 onmisbare items voor de baby hutkoffer (in willekeurige volgorde):

 1. Baby waterkoker
 2. Reiswaterkoker
 3. Zwemluiers/uv- badkleding
 4. Zwembroekje/zonnehoed
 5. Floating ring
 6. Voeding
 7. Staafmixer (ik gebruik potjes alleen als ik echt geen tijd heb om het eten zelf te maken)
 8. Potjes voeding/fruit eventueel
 9. Besteksetje
 10. Drinkbeker (en een reserve)
 11. Hydrofieldoekjes, washandjes, handdoek
 12. Wegwerp washandjes
 13. Luiers en billendoekjes
 14. Rompers, shirtjes, vestjes, korte broekjes, lange broeken
 15. Verzorgingsspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, lotion, crème, nagelknipper)
 16. Speelgoed
 17. Dekentje/lakentje
 18. Zonnebrandcrème
 19. Speelmat (wij hebben er een met een plastic onderlaag, handig voor op het gras)
 20. Pop-up tent (voor op het strand)
 21. (Reserve) speen, knuffel of ander favoriete houvastjes
 22. Moepsy buggy beschermer (heel handig voor als de baby in de kinderwagen verschoond moet worden)