Checklist voor een autorit met een kleuter

Valentijnsdag – dag van de liefde

14 februari, de dag van de liefde. De dag waarvan wij vinden dat niet alleen de liefde tussen je partner en jou centraal staat, maar ook tussen die van je kind en jou. In Nederland wordt er op Valentijnsdag gedacht aan chocolade, bloemen en romantisch dineren, maar wist je dat het vieren van Valentijnsdag in bepaalde landen verboden is! In Rusland, Iran, Saudi-Arabië en Indonesië kan het vieren van Valentijnsdag zware straffen opleveren. Maar gelukkig hoeven we daar niet over te schrijven 😉

Valentijnsdag – verwendag

Hoe kan jij jouw kind verwennen? Kinderen zijn gek op snoep. Koop wat Valentijns chocolaatjes en stop die stiekem in de broodtrommel van jouw kindje. Of verstop er een paar in huis, dan heb je meteen een stukje bezigheidstherapie 😛

Is jouw kind een echte knutselfanaat? Knutsel wat leuks voor opa of oma. Heel schattig is het om een eigen kaart te maken met allemaal kleine hand gevouwen envelopjes erop geplakt. In ieder envelopje kun je een klein briefje stoppen (met plaatjes voor de ‘nog analfabeten’ onder ons). Soms is jouw dreumes zo intensief bezig met knutselen dat hij/zij misschien vergeet om naar de wc te gaan, op zo’n moment is de Moepsy ideaal. Direct bestellen?

Hieronder nog twee leuke en simpele knutsel ideeën:

  • Knutsel een vrolijke liefdesboom. Kinderen houden ervan om te spelen met verf, jouw kleine dreumes vast ook, herkenbaar? Hier een leuk idee van hoe je samen kunt kliederen en toch wat leuks kan maken. Maak samen een ‘Valentijns kindjes boom’ met de hand van je kind als stam en geverfde hartjes als bladeren. Vindt jouw kind het lastig om zelf hartjes te tekenen, bewaar dan een oude wc-rol en vouw die in de vorm van een hartje. Nu kan je kind hem gebruiken als hartjes mal.
  • Wasknijpers, iedereen gebruikt ze of heeft ze wel ergens liggen. Recept voor een ‘Valentijns vlinder’: knip vleugels uit rood of roze papier en plak deze aan de zijkant van de wasknijper. Schrijf of teken wat moois op de vleugels en klaar! Jouw Valentijnsdag kan niet meer stuk.